phone72 gul  Tlf: 23 05 87 10

“Lønnen er bare en bonus - gevinsten er å ha kommet til riktig sted”

Kjell Odin fikk jobb som maskinfører

Etter mange år med mye jobbing og høyt aktivitetsnivå, fikk Kjell Odin hjerteinfarkt. I forbindelse med dette fikk han også diagnosen Aspergers syndrom. Dette krevde omlegging av både livsstil og karriere. 

Kjell Odin prøvde seg som programmerer, han hadde jo hørt at Aspergere var gode til det. Han fant imidlertid fort ut at det ikke var noe for ham. Tankene gikk mot både lokførerutdanning og prosessindustri, men magefølelsen sa maskinfører.

Det var på dette tidspunktet han kom til FunkWeb. Her fikk han muligheten til å sparre med veilederne og andre deltakere. Han søkte om plass på gravemaskinkurs men fikk avslag. Kjell Odin ga seg imidlertid ikke og fikk tilslutt innvilget sin søknad. Han startet på maskinførerkurs med støtte fra NAV i august 2015. Kjell Odin sier at han er veldig takknemlig for at NAV ga han denne muligheten. 

Sertifiseringen var fortsatt rykende fersk da Kjell Odin sendte sine første jobbsøknader. Han forteller at han fikk hjelp til å skrive søknaden av Linn i FunkWeb. Kjell Odin beskriver det som en frekk og freidig søknad som åpenbart traff arbeidsgiverne; to timer senere tok nemlig Feiring Bruk kontakt. De ønsket et intervju med Kjell Odin allerede på mandag. Påfølgende fredag var jobben i boks og halvannen uke etterpå hadde Kjell Odin sin første dag på jobben! I etterkant fikk han også to andre jobbtilbud.

Kjell Odin er nå ansatt som maskinfører i Feiring Bruk AS på fulltid. Her kjører han bulldoser i massedeponiet, og håndterer masse, stein, jord. leire og asfalt som skal til resirkulering. Han sier at det er rom for å feile, noe som er bra da det har det vært noen feilskjær: “Jeg har gjort noen feil her og der, misforstått en hel haug med beskjeder”. Til tross for dette har han opparbeidet nok tillit til å ha fått kjøre de fleste maskinene. Han har deltatt i bygging av en slalåmbakke og to hoppbakker, planert boligfelt, lagt ned noen hundre meter rør, tatt imot kvikkleire og deponert denne.

Kjell Odin forteller at han elsker jobben sin: “Her vil jeg bli til jeg blir kastet ut, eller 10 år etter jeg er blitt pensjonert!". Han forklarer den høye trivselen med at jobben er selvstendig innenfor gitt rammer, og uten så mange overraskelser. Han beskriver arbeidsmiljøet som svært godt og kolleagene som vanvittig hyggelig mennesker. Det er alltid noe å gjøre, forteller han videre - noe som passer Kjell Odin godt.

Han forklarer suksesskriteriene for å å lykkes med at han aldri ga opp, selv om han først ikke fikk plass på maskinførerkurs. Han ga seg ikke og fikk til slutt tatt sertifikatene. Videre er han glad og takknemlig for hjelpen og støtten han fikk som deltaker hos FunkWeb. Han forteller at han savner de andre deltakerne han ble kjent med hos FunkWeb og ikke minst lunsjen! ...og det skjønner vi godt :)

 

 

 

 


 

Offentlig transport

Buss 31, 302, 301, 33, 363, 321 til Rosenhoff.
Trikk 17 til Rosenhoff

Besøk oss

Trondheimsveien 184
0570 Oslo

Kontakt oss

Tlf: 23 05 87 10
Send oss en e-post

Åpningstider

Mandag - fredag
kl 08.00-16.00